Direct contact? Bel: 06 - 224 472 44

HomeWebsiteteksten

Schrijven voor websites: een vak apart

Schrijven voor websites, het is en blijft toch een vak apart. Een overzichtelijke website met goede, informatieve teksten is een prachtig begin, maar lang niet altijd voldoende. Als organisatie wil je het liefst zoveel mogelijk bezoekers trekken, zo hoog mogelijk in de zoekmachines verschijnen. En ja, dan ben je toch beter uit met een tekstschrijver die kennis van SEO heeft.

MachteldSchrijft weet wat Google wil

Sterke SEO-teksten

Een sterke SEO-tekst maken is iets anders dan zoveel mogelijk zoekwoorden in een lange lap tekst proppen, zoals nog wel eens wordt gedacht. Het gaat erom dat je je webteksten zo goed mogelijk op de doelgroep afstemt. Het allerbelangrijkste is dat mensen snel het antwoord vinden op de vragen die ze hebben. Ik help je met scherpe, aansprekende teksten, waarmee je je doelgroep op de wenken bedient.

Weten wat Google wil

Maar een goede SEO-strategie gaat over meer dan scherpe content en de juiste kopjes. Als je helemaal voor SEO-proof gaat, moeten we het ook hebben over urls, navigatie, crosslinken, tags, calls to action, de inzet van social media, en nog zo wat meer. Google is nog altijd de onbetwiste koning onder de zoekmachines (bijna 95% marktaandeel in Nederland in 2020), maar wat Google wil, wil nog wel eens veranderen. Ik zorg daarom dat ik op de hoogte blijf van wat nú werkt!

Bloggen werkt  

Heb je genoeg te vertellen over jouw vakgebied? Regelmaat bloggen op je website is een prachtige manier om je doelgroep te verrassen met interessante informatie, en tegelijkertijd hoger in de zoekmachines te komen én te blijven. Geen tijd, capaciteit of inspiratie om de blogs zelf te schrijven? Ik help je graag verder.

Meer weten?

Snel een goede webtekst, blog of SEO-advies nodig? Laten we samen kijken wat ik voor je kan doen.

Neem contact met mij op