Direct contact? Bel: 06 - 224 472 44

HomeMijn verhaal

Machteld GelderlandMachteldSchrijft? Dat ben ik: Machteld Gelderland.

Na jaren als communicatieadviseur te hebben gewerkt, ben ik in 2021 voor mezelf begonnen als tekstschrijver en freelancer. Een grote stap? Ja en nee. Het maken van scherpe, heldere content die helemaal aansluit op de beoogde doelgroep is en blijft de kern van mijn werk.

Sleutelen aan teksten, ik werd er altijd al heel blij van. Als communicatieadviseur kon ik me al uitleven. Op websiteteksten, nieuwsbrieven, blogs, social posts en artikelen voor vakmedia en intranet. Maar ook op aanbestedingen, rapporten, vragenlijsten en zelfs op presentaties.

MachteldSchrijft is scherp op de inhoud, zacht op de relatie

Als tekstschrijver mag ik nu de hele dag aan teksten werken. Voor verschillende mooie opdrachtgevers. Over allerhande onderwerpen. En om de cirkel weer rond te maken, bij al deze opdrachten komt mijn achtergrond in de communicatie ontzettend goed van pas!

Omdat ik affiniteit heb met zowel tekstschrijven als communicatie, denk ik graag mee over de wisselwerking tussen de twee. Ook sta ik altijd open voor een interim-klus als communicatieadviseur. Ik help je dan niet alleen met het bepalen van de juiste communicatiestrategie, maar ook om die uit te voeren.

Het liefst ga ik aan de slag voor nog meer opdrachtgevers die duurzaamheidheid hoog in het vaandel hebben staan of op een andere manier de wereld een beetje mooier proberen te maken.

Wat je verder vast ook van mij wil weten:

  • Kwaliteit staat bij mij altijd voorop. Ik denk graag met je mee. Mijn streven is altijd om samen tot het beste eindresultaat te komen.
  • Ik houd wel van een beetje plannen en organiseren. Ik ben gewend om onder druk en met deadlines te werken, en houd je goed op de hoogte van de voortgang.
  • Ik beschik over een groot netwerk, en kan je ook altijd in contact brengen met een goede designer, fotograaf of webbouwer bijvoorbeeld. Als het nodig is om een klus (op tijd) te klaren, schakel ik andere, zeer ervaren, tekstschrijvers in.
  • Ik ben scherp op de inhoud, maar zacht op de relatie. Een goede samenwerking is voor mij ook een prettige samenwerking.
  • In mijn vrije tijd schrijf ik graag verder. Ik heb meerdere proza-cursussen gevolgd aan de Schrijversvakschool in Amsterdam, en werk nu aan een langer verhaal.

Nader kennismaken?

Laten we eerst vrijblijvend kennismaken. We kunnen bellen, maar net zo graag trakteer ik je op een kop koffie.

Neem contact met mij op